Hoe paardenmest opslaan en afvoeren?

29 december 2016 Shares

Home Mestopslag Hoe paardenmest opslaan en afvoeren?

Door Nijssen Fourages/ 29 december 2016 Shares

Hoe paardenmest opslaan en afvoeren?

U heeft eigen paarden of pony’s. Maar wat moet u doen met de mest? Hoe kunt u netjes de mest opslaan en vervolgens af laten voeren?


Mest opslaan in een container

De meeste paardenhouders maken gebruik van een speciale mestopslag. Dit kan een mestcontainer zijn, maar er wordt ook veel gebruik gemaakt van een mestput of een mestplaat.

paardenmest opslaan in mestcontainer met zeil

U kunt niet elke container gebruiken voor het opslaan van paardenmest. De mestopslag moet namelijk voldoen aan wet- en regelgeving. Zo mag de afvalcontainer voor mest bijvoorbeeld geen vloeistoffen lekken.

Welke vorm van mest opslaan past bij u? Lees meer over de voor- en nadelen van mestcontainers. Of lees meer over een mestplaat.

Hoe groot moet uw mestopslag zijn?

Zowel hobbymatige en bedrijfsmatige paardenhouders kunnen gebruik maken van een paardenmest container. Welk formaat mestcontainer is geschikt voor u? Houdt hierbij rekening met het aantal paarden, maar ook met de beschikbare ruimte.

In de meeste gevallen wordt een 6 of 10 kuub mestcontainer geplaatst. Voor particulieren met één of twee paarden is een kleine rolcontainer geschikt.

Wat kost een mestcontainer?

De prijs van een mestcontainer hangt af van het formaat en uw wensen. Op deze pagina leest u meer over de kosten van mestopslag.

Mest afvoeren

Na mest opslaan komt mest afvoeren. Want uw mestcontainer raakt op een moment vol en dient geleegd te worden.

U kunt de mest laten op halen door bijvoorbeeld een mesttransportbedrijf, een loonbedrijf of door mensen in de buurt met een volkstuintje. We hebben hier nog meer ideeën en oplossingen opgesomd voor mestafvoer.

Hoe vaak geleegd

kruiwagen-paardenmestLaten we er van uitgaan dat u een mestcontainer gaat gebruiken voor het opslaan van de mest. Het formaat van de container en het aantal paarden bepaalt hoe vaak de container moet worden geleegd.

We hanteren als ezelsbruggetje dat in 1 kuub ongeveer 10 kruiwagens van 100 liter passen. U kunt een weekje bijhouden hoeveel volle kruiwagens met mest u heeft. Zo kunt u berekenen hoe vaak de mestopslag ongeveer geleegd gaat worden.

Wat kost mest afvoeren?

Ook voor mestafvoer geldt dat dit afhankelijk is van hoeveelheden en soorten mest. Het beste kunt u uw situatie en wensen aan ons voorleggen zodat we u een vrijblijvende prijsindicatie kunnen sturen.

Bij Mestcontainer.com (Nijssen Fourages, Nieuw-Vennep) bepaalt u zelf hoe vaak en wanneer uw mestopslag wordt geleegd.

Bel: 0252 – 674 041 | Of stuur ons een mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *