Tips besparen op paardenmestafvoer

17 januari 2023 Shares

Home Mest afvoeren Tips besparen op paardenmestafvoer

Door Nijssen Fourages/ 17 januari 2023 Shares

Tips besparen op paardenmestafvoer

Wilt u zo goedkoop mogelijk van uw mest af?

Dan hebben we een aantal tips voor u om te besparen op de mestafvoer, wat niet afdoet tegen het welzijn van uw dieren.

  1. Een goed begin is om uw paarden gevarieerd en gebalanceerd ruwvoer te geven. Dit zorgt niet alleen voor een betere spijsvertering bij uw paarden, maar kan ook de hoeveelheid mest die ze produceren verminderen. Het is een win-win situatie: u bespaart op mestafvoerkosten en uw paarden profiteren van een gezondere voeding.
  2. Een andere slimme manier om kosten te besparen is het scheiden van herbruikbare strooisels of bodembedekking van de mest. In plaats van alle mest uit de stal te verwijderen, kunt u selectief te werk gaan. Scheid alleen de vieze plekken en drollen en leg de schone stukken stro apart. Op deze manier vermindert u de hoeveelheid mest die u moet afvoeren aanzienlijk.
  3. Daarnaast is het de moeite waard om het strooisel met een mestvork te schudden. Vooral als uw paard op vlas, zaagsel of een ander fijn strooisel staat, kunt u door het strooisel regelmatig op te schudden verspilling verminderen. Op die manier blijft het strooisel langer bruikbaar en bespaart u op kosten voor stalbedekking.
  4. Heeft u meerdere paarden? Dan is het interessant om te informatie op te vragen voor een grotere mestcontainer. Door meer mest in één keer te kunnen opslaan, dalen de kosten per kuub. U kunt efficiënter gebruik maken van de afvoerservice, wat resulteert in lagere kosten op de lange termijn.

Met deze slimme bespaartips kunt u niet alleen geld besparen op mestafvoer, maar ook op kosten voor stalbedekking en ruwvoer. Bovendien raakt uw mestcontainer minder snel vol, waardoor u ook op dat vlak geld kunt besparen. Een winstgevende keuze voor zowel uw portemonnee als het welzijn van uw paarden.

Mestwagen-Nijssen-Fourages

Bekijk Paardenmest Afvoeren
Voor particluieren en bedrijven


– Partners van Fourages –

timestables-logo artis-logo politie-logo klstables-logo

“We halen mest op bij hobbymatige en bedrijfsmatige dierhouders.”
– Gerard Nijssen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *