Bouw-en sloopcontainer gebruiken als mestopslag

23 mei 2023 Shares

Home Mestopslag Bouw-en sloopcontainer gebruiken als mestopslag

Door Nijssen Fourages/ 23 mei 2023 Shares

Bouw-en sloopcontainer gebruiken als mestopslag

Kan ik een bouw-en sloopcontainer gebruiken voor de opslag van paardenmest?

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een puincontainer te gebruiken voor de opslag van paardenmest vanwege de beschikbaarheid en mogelijke kostenbesparing, is het belangrijk om de potentiële problemen en beperkingen ten opzichte van een speciaal ontwikkelde mestcontainer in overweging te nemen. Er zijn verschillende aspecten die het gebruik van een puincontainer als mestopslag minder ideaal maken.

puincontainer-gebruiken-voor-paardenmest-opslag

Coating niet bestand tegen mestzuren

Een belangrijk aspect om te overwegen is de coating van een bouw-en sloopcontainer. Vaak is deze coating niet bestand tegen de zuren die aanwezig zijn in paardenmest. Na verloop van tijd zullen de mestzuren de coating aantasten en schade veroorzaken aan uw container. Dit kan leiden tot structurele verzwakking van de container en zorgt voor een verkorte levensduur, wat uiteindelijk tot extra kosten kan leiden.

Leegscheppen met de kraanwagen niet optimaal

Daarnaast is de vorm van een puincontainer niet ideaal voor een efficiënte lediging met behulp van een kraanauto. De schuine afloop aan meerdere zijdes maakt het lastig om de container volledig leeg te scheppen. Dit vertraagt het ledigingsproces en vergroot de kans op schade door het schrapen van de mestknijper. Dit kan extra ongemak veroorzaken op uw terrein bij het laden van de mest en de levensduur van de container verkorten.

Beperkte toegang voor kruiwagens

Bovendien ontbreekt het bij een puincontainer vaak aan een gemakkelijke toegang voor het gebruik van een mestkruiwagen. Dit betekent dat u de mest tweemaal moet overscheppen, wat extra tijd en moeite kost. U wilt ongetwijfeld zo min mogelijk tijd besteden aan het uitmesten van de stal, dus dit kan een aanzienlijke belemmering vormen.

Geen overkapping mogelijk

Een ander belangrijk aspect is dat puincontainers doorgaans niet ontworpen zijn om afgesloten te worden. Dit betekent dat de mest blootgesteld kan worden aan weersomstandigheden, waardoor geur en verwaaiing van de mest mogelijk zijn. Bovendien maakt dit het voor ongedierte gemakkelijker om toegang te krijgen tot de mest.

Hoewel het mogelijk is om zelf een zeil over de container te spannen, moet u ervoor zorgen dat dit zeil gemaakt is van sterk materiaal en strak kan worden aangespannen om scheuren te voorkomen..

Bekijk de voordelen van een overkapte mestcontainer.


Conclusie

Gezien de genoemde beperkingen en mogelijke nadelen is het raadzaam om te investeren in een speciaal ontworpen mestcontainer voor de optimale opslag van paardenmest. Deze containers zijn specifiek ontworpen om de mest veilig, efficiënt en geurvrij op te slaan. Ze bieden een beschermende coating die bestand is tegen mestzuren, een ontwerp dat het ledigingsproces vergemakkelijkt en toegangsmogelijkheden voor kruiwagens biedt. Bovendien hebben ze vaak een ingebouwde overkapping om de mest te beschermen tegen weersinvloeden en ongedierte. Hoewel tweedehands puincontainers vaak ruimer beschikbaar en goedkoper zijn, moet u rekening houden met de belangrijke voordelen die een speciaal ontwikkelde mestcontainer biedt om ervoor te zorgen dat de mest correct en efficiënt wordt opgeslagen, zonder onnodige schade en tijdverlies.


Mestcontainers en mest afvoeren

mestcontainer-modellen-nijssen-fourages

Bekijk Mestcontainers
Containeruitvoeringen van 1.600 liter t/m 15m3


– Partners van Fourages –

logobar-klanten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *