Wat is de beste paardenmest container?

24 december 2022 Shares

Home Mestopslag Wat is de beste paardenmest container?

Door Nijssen Fourages/ 24 december 2022 Shares

Wat is de beste paardenmest container?

Zowel hobbyisten als professionele paardenhouders weten dat paardenmest een onvermijdelijk onderdeel is van het zorgen voor deze majestueuze dieren. Om de mest kostenefficiënt op te slaan en af te voeren, met zo min mogelijk hindernis, kiezen veel paardeneigenaren voor een mestcontainer. Echter, met diverse opties op de markt, rijst de vraag: welke mestcontainer is eigenlijk het meest geschikt voor het opslaan van paarden- en ponymest?


De beste mestcontainer hangt af van uw wensen

Er is een grote verscheidenheid aan paardenmestcontainers beschikbaar, met verschillende formaten en eigenschappen. Het is moeilijk om één specifieke mestcontainer aan te wijzen als de allerbeste optie, omdat de keuze afhangt van verschillende factoren.

Het is echter van essentieel belang dat u een mestcontainer selecteert die voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Hiermee zorgt u ervoor dat uw mestbeheer in overeenstemming is met de vereisten en milieunormen.

Naast het voldoen aan de regelgeving is het ook belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke wensen en behoeften. Elke paardenhouder heeft specifieke eisen en omstandigheden, en daarom streven we ernaar om voor elke mestvraag een passende oplossing te bieden.

Bijvoorbeeld voor:

 1. Particulieren met paarden of pony’s aan huis.
 2. Particulieren met alpaca’s, schapen, geiten etc.
 3. Pensionstallen en maneges met meerdere eigenaren en stallen.
 4. Dierentuinen em kinderboerderijen

mestcontainer-modellen-nijssen-fourages

Bekijk Mestcontainers
Containeruitvoeringen van 1.600 liter t/m 15m3


timestables-logo artis-logo politie-logo klstables-logo

Welke wensen heeft u?

Bij het kiezen van de juiste mestcontainer voor uw specifieke situatie is het belangrijk om uzelf vooraf de volgende vragen te stellen:

 • Hoeveel paarden en pony’s heb ik op mijn terrein?
 • Wat is de beschikbare ruimte op mijn erf voor het plaatsen van een mestcontainer?
 • Is er voldoende ruimte voor een vrachtwagen om mijn terrein te betreden en de mest op te halen?
 • Hoe vaak wilt u de paardenmest per jaar laten afvoeren?
 • Verkiest u een overkapte mestcontainer of geeft u de voorkeur aan een open variant?
 • Welke regelgeving is van toepassing in mijn gemeente met betrekking tot het opslaan en afvoeren van mest?

Deze vragen kunnen overweldigend lijken, maar maakt u zich geen zorgen. Onze deskundige mestspecialisten staan klaar om u te begeleiden en te helpen bij het maken van de juiste keuzes. Met hun uitgebreide kennis en ervaring kunnen zij uw vragen beantwoorden en u voorzien van advies op maat. Samen vinden we de mestcontainer die perfect past bij uw behoeften en situatie.

Bel: 0252 – 674 041 | Of stuur ons een mail

Veel voorkomende oplossingen

Voor particulieren die 1 of 2 paarden aan huis hebben, is ruimte vaak een bepalende factor bij het kiezen van een mestcontainer.

Indien u bijvoorbeeld twee paarden aan huis heeft, maar beperkte ruimte voor een mestcontainer, is een kleine mestcontainer zoals de 1.600 liter rolcontainer voor mest de beste oplossing. Deze containers worden gebruikt door honderden particuliere paardenhouders in Nederland, maar ook bij kinderboerderijen en het universitaire dierenziekenhuis in Utrecht.

Heeft u echter voldoende ruimte voor een grote container, dan is een 6 m³ paardenmestcontainer vaak de meest geschikte keuze. Dit komt voornamelijk doordat de mestbak minder snel vol raakt, waardoor er meer tijd zit tussen mestledigingen, wat scheelt in afvoerkosten. U kunt dan kiezen voor een open of afsluitbare container.

Indien u als particulier 5 of meer paarden heeft, of een manege runt waar een aantal paarden op andere strooisels dan stro staan, komen vaak de 10 m³ of 15 m³ mestcontainers in beeld als meest geschikte opties.

 

voordelen-nadelen-mestcontainer-header

Voor elke wens en elke eis hebben wij een geschikte paardenmest container staan. En als dat niet het geval is proberen we hier een oplossing voor te verzinnen en te maken.


Hoe zit het met de opties?

Stelt u zich eens voor dat u een nieuwe auto koopt. U neemt plaats in de showroom en krijgt een lijst met opties voorgeschoteld. Het is een spannend moment, want u wilt ervoor zorgen dat uw nieuwe auto perfect aansluit bij uw behoeften en voorkeuren. U bekijkt de lijst en begint te bedenken welke opties u graag wilt hebben.

Net zoals bij het kopen van een auto, zijn er ook opties beschikbaar voor uw paardenmestcontainer. Gelukkig is deze lijst niet zo uitgebreid en kunt u gemakkelijk de opties kiezen die het beste bij u passen.

 1. U kunt kiezen voor een compacte container die perfect naast de stal past, zodat u optimaal gebruikmaakt van de beschikbare ruimte. Of misschien verkiest u wel een grotere container, om ervoor te zorgen dat u minder vaak hoeft te ledigen?
 2. Een handige inloopklep met een traanplaatstructuur aan de voorkant van de container? Dit kleine detail maakt het uitmesten een stuk gemakkelijker en efficiënter. U kunt moeiteloos de mest naar binnen rijden met uw stalkruiwagen, zonder het over de rand heen te trekken. Een kleine aanpassing met een groot verschil in gebruiksgemak.
 3. En dan hebben we nog de optie van een overkapping. Zodat uw mestcontainer beschermd is tegen regen en andere weersomstandigheden. U kunt kiezen voor een zeil dat de container bedekt of zelfs een handig cabriosysteem waarmee u de container kunt openen en sluiten wanneer dat nodig is. Zo blijft de mest droog en voorkomt u onaangename geuren.
 4. Tot slot kunt u zelfs bepalen aan welke kant u het overkappingssysteem wilt bedienen. Het is belangrijk dat het systeem gemakkelijk te gebruiken is en u niet in de weg zit tijdens het uitmesten.

Deze opties bieden tal van voordelen, zoals een lagere ledigingsfrequentie, verbeterd gebruiksgemak tijdens het uitmesten en het beperken van stankoverlast door de mest. U kunt uw mestcontainer dus volledig naar uw wensen samenstellen. Bij Nijssen Fourages begrijpen we dat en bieden we diverse uitvoeringen aan die voldoen aan de wensen van 95% van onze klanten.

Maar stel dat u een specifieke wens heeft die niet in de standaardopties past. Geen zorgen! We staan altijd open voor uw unieke behoeften en bekijken graag samen met u de mogelijkheden en oplossingen.


Speciale uitvoeringen

  1. Een speciale 40m3 paardenmestcontainer met hydraulische klep voor de bereden politie Nederland.
   hydraulische-paardenmestcontainer-open-dicht
  2. Een mini mestcontainer wat gemakkelijk te gebruiken is met een miniloader of heftruck.

paardenmest-container-heftruck

Wij maken een mestcontainer die past bij uw wensen.


De beste paardenmestcontainer hangt af van regelgeving

Wet- en regelgeving maakt onderscheid tussen hobbymatige en bedrijfsmatige opslag en afvoer van mest. De wetgeving voor bedrijfsmatige paardenhouders stelt hogere eisen dan voor hobbyisten.

En per gemeente kunnen er specifieke regels gelden voor mestopslag. Meestal heeft dit te maken met het voorkomen van overlast door de paardenmest container.

Welke wet- en regelgeving is op u van toepassing?

Onderzoek van te voren in welke categorie u valt met uw paardenmest. Hobbymatig of bedrijfsmatig. En bekijk welke wet- en regelgeving er dan van toepassing is.

Informeer ook bij uw gemeente wat zij voor eisen stellen bij het plaatsen van een mestcontainer. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u uw gemeente verwacht dat uw mestcontainer overkapt is.


Alle mestcontainers bekijken

mestcontainer-modellen-nijssen-fourages

Bekijk Mestcontainers
Containeruitvoeringen van 1.600 liter t/m 15m3


– Partners van Fourages –

logobar-klanten


Advies nodig?

Voor elke wens en elke eis hebben wij een geschikte paardenmest container staan. En als dat niet het geval is proberen we hier een oplossing voor te verzinnen en te maken.

We nemen graag uw vragen met u door.

Bel: 0252 – 674 041 | Of stuur ons een mail

Mestcontainers op maat

Voor de meeste wensen hebben wij een paardenmest container leverbaar. Maar ook voor unieke wensen vinden wij altijd een oplossing.

Door Nijssen Fourages/ 24 december 2022 Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *