Paardenmest ophalen voor bedrijf en particulier

18 januari 2021 Shares

Home Mest afvoeren Paardenmest ophalen voor bedrijf en particulier

Door Nijssen Fourages/ 18 januari 2021 Shares

Paardenmest ophalen voor bedrijf en particulier

Wilt u paardenmest laten ophalen door een mestbedrijf? Deze vorm van mestafvoer is zowel geschikt voor bedrijfsmatige en hobbymatige paardenhouders. Het maakt niet uit of u eigenaar bent van een manege, of dat u als particulier twee paarden aan huis houdt. Mestafvoer kan vanaf elke hoeveelheid mest.


Paardenmest ophalen voor bedrijven inclusief VDM

Zoekt u een mestvervoerder voor het ophalen van paardenmest bij uw bedrijfsmatige paardenhouderij? Let er dan op dat het mesttransportbedrijf geregistreerd staat bij het RVO en u kan voorzien van de benodigde informatie voor uw mestadministratie.

Bedrijfsmatige paardenhouders hebben te maken met dierlijke mest.

Een belangrijk document is het Vervoersbewijs Dierlijke Meststoffen (VDM).  In de meeste gevallen is dit document verplicht. Zowel de mestvervoerder en u, als leverancier, moeten dit formulier deels invullen.

vervoersbewijs-dierlijke-meststoffen-paardenmest-ophalen
Vervoersbewijs Dierlijke Meststoffen (VDM)

Heeft u vragen over het VDM of de mestadministratie? Neem dan hier contact op met RVO.


Paardenmest ophalen voor particulieren

Particulieren met een paard aan huis hebben ook een oplossing nodig voor alle paardenmest. Een oplossing is de mest laten afvoeren door een officieel geregistreerd mestbedrijf.

We hebben een aantal tips waar u op kunt letten:

  1. Haalt het vervoersbedrijf uw type paardenmest op? U heeft bijvoorbeeld stromest, vlasmest of andere soort mest vermengd met een stalstrooisel. Sommige bedrijven halen namelijk alleen strorijke paardenmest op. Vraag er dus altijd even naar tijdens uw zoektocht naar een mestbedrijf.
  2. Wanneer wordt de mest bij u opgehaald? Heeft u de vrijheid om de mest op afroep op te laten halen door het bedrijf? Of zit u vast aan gezette momenten, zoals één keer per vier weken? Vraag ook na wanneer het mestbedrijf bij u in de buurt rijdt. Want deze bedrijven rijden vrijwel altijd vaste routes in Nederland.
  3. Zoekt u een totaaloplossing voor mestopslag en mestafvoer? Dat kan ook bij sommige mestbedrijven. Zo heeft u in een keer een goede oplossing voor de paardenmest. U huurt dan bijvoorbeeld een speciale mestcontainer in combinatie met paardenmest ophalen.

Voor particulieren hebben we nog 8 tips hoe u paardenmest kunt afvoeren.


Zo werkt mestafvoer bij Nijssen Fourages

En nu een klein stukje over ons. Want wij kunnen u wellicht helpen aan een oplossing voor de mest. Mestcontainer.com is onderdeel van Nijssen Fourages. We zijn een officieel geregistreerde mestvervoerder.

Voor zowel particulieren, hobbyisten en bedrijfsmatige paardenhouders verzorgen we het ophalen van paardenmest. Zowel op vaste dagen en op afroep. We rijden vaste routes in onder andere Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland en delen van Noord-Brabant, Gelderland en Flevoland.

Alle soorten paardenmest voeren we af. Het type strooisel maakt ons niet veel uit. De meest voorkomende mest die we afvoeren is stromest, vlasmest en krullenmest.

Waar halen we mest op?

Hoofdzakelijk rijden we onze routes in de Randstad. We halen paardenmest op in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, de Flevopolders en delen van Noord-Brabant, Gelderland en Zeeland.
mestwagen-ophalen-paardenmest-afvoeren
Zo rijden we bijvoorbeeld elke maandag in regio A en elke dinsdag in regio B, enzovoorts. We vragen onze klanten om tijdig de mestcontainer of mestplaat vol te melden bij ons. Zo kunnen we hier goed mee rekening houden met onze planning.

Mijn Paardenmest Afvoeren

Paardenmest ophalen kosten

De kosten van mest ophalen zijn afhankelijk van uw vestigingsplaats en van de hoeveelheid paardenmest. De hoeveelheid mest wordt standaard aangegeven in kuub. Daarbij speelt ook het type mest nog een rol zo is er verschil tussen strorijke mest en ongeschikte mest. Wij halen zelf hoofdzakelijk paardenmest op bij maneges, pensionstallen, boerderijen, dierentuinen en particulieren.

We halen mest op bij Artis, Diergaarde Blijdorp en de Bereden Politie.

Wat is de prijs van mest ophalen bij Nijssen?

We vragen u vriendelijk om een gratis offerte bij ons op te vragen zodat wij een vrijblijvende prijsopgave voor u kunnen maken. Vertel ons uw situatie en uw wensen en wij sturen u een zo gericht mogelijke offerte. Bellen kan natuurlijk ook: (0252) – 674 041.

Zowel bedrijven en particulieren kunnen bij ons terecht.


Gratis mest op laten ophalen?

Helemaal gratis mest laten afvoeren. Kan dat?

Vooral particulieren zijn op zoek naar goedkoop paardenmest afvoeren. En dat is ook niet zo gek. Want thuis of privé paarden houden kost veel geld. Tsja, paarden houden is een mooie hobby, maar helaas ook een dure hobby.

paardenmest-bij-boerderij
Foto: Duurzaamdeurne.net

En waar bespaart u liever op? Op de verzorging van uw paard? Of op het afvoeren van de mest? Dat lijkt ons duidelijk. Wij hebben een artikel geschreven met 8 tips die u kunnen helpen bij het afvoeren en ophalen van paardenmest.

Sommige paardenhouders hebben een vriendelijke boer in de buurt die de mest gratis ophaalt.

Voor elk budget is er een oplossing voor mestafvoer te vinden. Voor goedkope mestafvoer moet u in regel wel wat meer tijd en moeite stoppen. Wilt u er geen omkijken naar hebben, dan betaalt u hier wel wat meer voor.


Vrijblijvende prijsopgave voor paardenmest ophalen?

We sturen u graag een prijsopgave voor het ophalen van uw paardenmest. En we denken ook graag met u mee om een geschikte oplossing voor u te vinden.

Laat een berichtje achter of bel ons op. Het beste kunt u vragen naar Wout Stokman Sr., hij is onze mestspecialist. We hopen u snel te spreken.

Laat u vrijblijvend adviseren over de mestcontainer die het beste bij u past.

Offerte Aanvragen

Bel: 0252 – 674 041 | Of stuur ons een mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *