10 Vragen over Mestcontainers en Mestafvoer

15 december 2022 Shares

Home Mest afvoeren 10 Vragen over Mestcontainers en Mestafvoer

Door Nijssen Fourages/ 15 december 2022 Shares

10 Vragen over Mestcontainers en Mestafvoer

1. Hoe groot moet de mestcontainer zijn?

De meeste paardenhouders vragen ons welk formaat mestbak wij adviseren. Het juiste formaat container hangt meestal af van een aantal factoren.

Als eerste vragen we altijd naar het aantal paarden dat u heeft staan, of dit grote paarden zijn of bijvoorbeeld shetlanders betreft. Daarnaast welke ruimte u beschikbaar heeft voor de mestcontainer en of de mestcontainer dan ook toegankelijk is voor onze mestvrachtwagens.

Meestal kunnen we de toegankelijkheid bepalen via Google Maps, maar bij twijfel kunnen we u vragen om een filmpje te maken van uw oprit en terrein.

Meer informatie? Lees hier meer over het formaat van mestcontainers.

alle-paardenmestcontainer-uitvoeringen
Al onze mestbakken

Als ruimte of toegankelijkheid geen beperkende factor is adviseren wij in de regel het volgende:

  • 1.600 liter rolcontainer voor paardenmest van 1 tot 2 paarden
  • 6m³ mestcontainer voor paardenmest van 3 tot 5 paarden
  • 10m³ mestcontainer voor paardenmest van 5 tot 10 paarden
  • 15m³ mestcontainer voor paardenmest voor 10 paarden of meer

Bekijk Alle Mestcontainers
Containeruitvoeringen van 1.600 liter t/m 15m3


– Partners van Fourages –

logobar-klanten


Ezelsbruggetje

Hoeveel mest past er in 1m³ / 1.000 liter mest? Als ezelsbruggetje kunt u aanhouden dat een kruiwagen met paardenmest ongeveer 100 liter bevat. Dus in 1 kuub passen ongeveer 10 kruiwagens met mest. Uiteraard hangt het wel af van het formaat kruiwagen dat u gebruikt.

Lees meer over voor- en nadelen van mestcontainers.


2. Hoe snel is de mestcontainer vol?

kruiwagen-paardenmestAls u een mestcontainer van ons heeft staan. Hoe snel is deze container dan vol zodat de bak geleegd moet worden? Dit hangt helemaal af van het aantal paarden of pony’s, hoe u zelf uitmest en op wat voor soort bodembedekking de paarden staan.

Wat ook meeweegt is hoe ‘schoon’ uw paard of pony is. Sommige paarden houden de stal keurig netjes terwijl andere er een aardig rommeltje van kunnen maken in de stal. Als u efficiënt uitmest dan houdt u zoveel mogelijk van de bodembedekking gescheiden van de paardenmest en urine.

Staat uw paard op stro, dan kunt u natuurlijk het beste het goede stro even opzij leggen of in een kruiwagen overscheppen. Heeft u uw paard op een strooisel staan, zoals vlas, houtkrullen of zaagsel? Dan kunt u met de mestvork alleen de drollen ertussenuit halen en de natte plekken opscheppen.

Hierdoor mest u efficiënt uit zonder verspilling van uw stalbedekker of strooisel en uw mestcontainer raakt minder snel vol. Dit scheelt u in de kosten voor bodembedekking en mestafvoer.

Mijn Paardenmest Afvoeren


3. Hoe vaak wordt de mestcontainer geleegd? Kan het ook op afroep?

Als u een mestcontainer bij ons huurt dan verzorgen wij ook de afvoer van de mest. Dat is natuurlijk hartstikke handig, want zo bent u volledig ontzorgd en heeft u haast geen omkijken meer naar de mest. We stellen als voorwaarde dat de mestcontainer minimaal twee keer per jaar door ons wordt geledigd.

Veel mensen vragen ons of de mestcontainer op vaste momenten geleegd moet worden. Bij ons hoeft dat niet, maar het mag natuurlijk wel. U kunt uw mestcontainer laten legen wanneer u dat wilt.

U meld de mestbak bij ons vol (per email, website, whatsapp of telefonisch) en wij plannen een lediging in. Over het algemeen komen wij binnen 5 werkdagen bij u langs om de mest op te halen.

We rijden vaste routes in bepaalde gebieden, dus vandaar dat er soms een paar dagen overheen kunnen gaan voordat we bij u langs kunnen komen. Daarom adviseren wij om uw mestbak tijdig bij ons vol te melden.

U zit dus niet vast aan vaste ledigingsmomenten, uw bak wordt geleegd als deze vol is en u de bak bij ons heeft volgemeldt.

Wilt u liever wel dat we bijvoorbeeld elke maand de mestbak bij u komen legen, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Lees meer over paardenmest afvoeren.


4. Maakt het uit of het mest is van stro, vlas of een andere bodembedekker?

Welke bodembedekking en strooisel is toegestaan in de mestcontainer? De meeste paarden en pony’s staan op een natuurlijke bodembedekker of een strooisel, zoals tarwestro of vlas. Als u de paardenstal uitmest komt dit materiaal ook bij de mest in de mestcontainer terecht.

Is dat erg? Nee, hoor. In principe halen wij alle soorten paardenmest op, zoals stromest, vlasmest of houtkrullenmest of mest met een andere organische bodembedekking.

Heeft u meer dan 15 paarden die volledig op tarwestro staan?  Dan kan deze mest in de categorie strorijke paardenmest vallen, lees meer over de eisen voor- en nadelen van deze categorie.

mestkruiwagen-stalkruiwagen-kruiwagen-mest-koopgids


5. Mag er ook mest bij van geiten, kippen of konijnen?

Mag mest van verschillende dieren door elkaar in de mestcontainer? In principe is onze mestcontainer bedoeld voor de opslag van paardenmest of ponymest. Sommige mensen noemen het daarom ook wel een paardenmest container.

Maar we plaatsen ook mestbakken bij kinderboerderijen en hier lopen natuurlijk allerlei dieren rond. Zoals geitjes, kippen, haantjes en konijnen. De mest van deze boerderijdieren voeren we ook netjes af.

Heeft u mest van verschillende dieren en wilt u hiervoor een mestcontainer gebruiken? Dan vragen wij u vriendelijk om dit met ons te overleggen zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Heeft u een specifieke mestsoort, zoals varkensmest, kippenmest, geitenmest of koeienmest en houdt u deze dieren hobbymatig? Dan adviseren wij om hierover contact met ons op te nemen.


6. Halen we ook de mest op van de mesthoop, mestplaat of mestput?

Heeft u al een eigen mestvoorziening, zoals een betonnen mestplaat? Super! Maar deze raakt ook een keer vol. Wij kunnen u hiermee helpen, want wij halen ook de mest op van dit soort voorzieningen.

U hoeft dus niet persé een mestcontainer van ons te huren om gebruik te kunnen maken van onze mestafvoer dienstverlening.

Het belangrijkste is dat onze vrachtwagen toegang heeft tot de mestplaat, mestput of mesthoop zodat we de mest bij u kunnen opkranen en afvoeren. Lees meer over mestafvoer.

betonnen-mestplaat-voor-paardenmest-opslag


7. Roesten de mestcontainers als ze buiten staan?

Onze mestcontainers zijn voorzien van een dikke beschermende coating. Dit zorgt ervoor dat de containers lang mooi en roestvrij blijven.

De kans bestaat wel dat na verloop van tijd de mestcontainer aangetast wordt door de paardenmest en de vloeistoffen in de mestbak. Maar wanneer u bij ons een mestcontainer huurt zorgen wij er altijd voor dat uw mestbak er knap bij blijft staan, dat is onderdeel van onze service.

Om de mestcontainer langer goed te houden raden wij wel aan de mestcontainer op een verharde ondergrond neer te zetten. Waardoor de onderkant minder met vocht in aanraking komt.

Bekijk Alle Mestcontainers
Containeruitvoeringen van 1.600 liter t/m 15m3


8. Kan de mestcontainer gewoon in de weide staan of op onverharde ondergrond?

Het is belangrijk dat de mestcontainer op een vlakke ondergrond staat en iets naar achter helt. Hierdoor lopen vloeistoffen, zoals gier, niet uit de voorzijde van de mestbak. Daarnaast moet de ondergrond dusdanig zijn dat onze vrachtwagen het terrein kan betreden.

U kunt uw mestcontainer wel in de weide zetten (op een verharde ondergrond) als er een weg langs loopt, wij kunnen tot maximaal 5 meter komen met onze kraan om uw mestcontainer van een afstand leeg te kranen. Lees meer over het plaatsen van een mestbak.

Mestwagen-Nijssen-Fourages


9. Wat kost een mestcontainer en mestafvoer?

Dit is een goede vraag, maar ook een lastige vraag. De prijzen voor een mestcontainer en de prijs voor mest afvoeren hangt af van diverse factoren. Namelijk het type bak, hoe vaak u de mestbak wilt laten legen, het type mest en de transportkosten.

Wij vragen u vriendelijk om voor een prijsindicatie contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan gelijk de vragen die u heeft beantwoorden en uw situatie bespreken.

Bekijk Prijzen Containers & Afvoeren


10. Komen we ook in België voor de mest?

Nee, helaas komen we niet in België. We komen zelfs niet voor de mest in heel Nederland. We verzorgen de mestophaling in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland, de onderste Flevopolder en een deel van Zeeland.

Als u woonachtig bent in België kunt u wel een mestcontainer kopen in plaats van huren. De mestafvoer dient u via een andere partij te organiseren.

Helaas kunnen we dus lang niet iedereen van dienst zijn, ook al zouden we dat natuurlijk wel graag willen. Wilt u weten of we in uw regio komen voor mestcontainers en mestafvoer? Neem dan contact met ons op.


Bel: 0252 – 674 041 | Of stuur ons een mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *